Mapa zúčastněných škol

Mapa zúčastněných škol

O maratónu ...

U příležitosti týdnů s eTwinningem , které slaví celá Evropa, iniciovala ve dnech 20.-24.10.2008 česká Národní agentura pro eTwinning akci s názvem „eTwinningový maratón“.
V rámci maratónu vznikal štafetový příběh modrého a žlutého panáčka z loga eTwinning, kteří fiktivně cestovali po Česku a poznávali města, ve kterých se eTwinningové projekty vytvářejí. Kapitoly a fotografie z putování pak každá škola vkládala na internetovou stránku, která byla pro tuto akci připravena.

Úkolem každého zúčastněného týmu bylo vytvořit tedy část příběhu oputování a společně s fotografiemi z návštevy panáčků vložit text na tento blog.
Kromě stěžejní tvorby příběhu, připravili učitelé pro své žáky další aktivity, kterými chtěli namotivovat děti do práce na projektu a přiblížit jim Evropu a ICT nástroje, pomocí kterých v rámci projektů komunikují se svými partnery.


Cíle maratónu:
1. dobrý eTwinningový start do nového roku
2. pobavit se s eTwinningem
3. pomoci vytvořit si eTwinningové týmy na školách
4. vytvořit komunitu českých škol
5. naučit užívat blogy a jiné nástroje
6. nainspiruovat a namotivovat do projektové práce ve školním roce 2008/2009

Legenda o Modrém a Žlutém

Nebylo to tak dávno, ale dost dávno na to, aby z panáččího novorozeněte vyrostl dospělý panáček. Tak tenkrát se v Bruselu narodil panáček. A ne jeden, dva byli. Jeden žlutý a druhý modrý. Od mala strašně rádi cestovali a seznamovali se s cizími lidmi. Proto se také museli učit cizí jazyky, aby se všemi těmi lidmi domluvili. A protože se jim to tak líbilo, rozhodli se, že budou cestovat po Evropě a říkat všem žákům a studentům ve školách, aby se také učili jazyky a seznamovali se navzájem. Všude kam přijeli, si našli skupinku lidí, kteří jim slíbili, že v tom budou jejich novým kamarádům pomáhat. A tak vznikla Národní podpůrná střediska. Na své pouti zabloudili panáčkové i do České republiky. Slyšeli totiž, že jsou tu strašně fajn mladí lidé a že se chtějí moc přátelit s kamarády s ostatních zemí v Evropě. Přijeli právě včera a hned se pustili do pouti po naší zemi. A která místa že vlastně navštívili?

čtvrtek 23. října 2008

Panáčci v Moravském krase

Když přijeli panáčci do našeho města, nestačili se divit. Copak to tady mají za divné nářečí? A vůbec. Každý tu mluví jinak. Došlo zde snad ke zmatení jazyků jako v Babylónu? A protože měli Modrý a Žlutý detektivní schopnosti (jejich nevlastní strýc byl Holmes), zjistili, že kromě češtiny se zde ozývá slovenština. Za blanenskými deváťáky totiž přijeli jejich kamarádi ze Slovenska a pustili se společně do příběhu.
Protože je Blansko srdcem Moravského krasu, rozhodli se panáčci, že navštíví Punkevní jeskyně. Tato návštěva jim pořádně zamotala osudem. Co se nestalo! Žlutý ztratil cestu. Z veľkej paniky začal volať o pomoc vo všetkých svetových jazykoch. Keď sa už panáčik lúčil so životom, započul: "Je tu niekto?" Srdce Žlutého poskočilo radostí. Ještě netušil, že mu tato událost změní život od základu. Před ním ve světle svítilny stála překrásná Růžová panenka. Z počiatočnej vďaky za záchranu sa vyvinula láska. Vo svete eTwinningových panáčikov platí, že pokiaľ je láska dostatočne vysoká, vznikne z toho nový panáčik. Takto vypadá rozmnožování mezi nimi. A jinak to nebylo ani s našimi panáčky. Co myslíte? Zůstal Žlutý panáček se svou novou rodinou v Moravském krasu, alebo bude modrý eTwinningové posolstvo šíriť ďalej sám? Hádejte!







4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jste Šikulky, zdraví vás KRUMLOVÁCI a už také finišujeme !

Anonymní řekl(a)...

Super akcia. Sloveským deťom sa veľmi páčilo. Myslím, že spolu s českými kolegami sme urobili veľký kus práce. Ďakujeme za možnosť zčastniť sa. Milada Kristínová.

Anonymní řekl(a)...

Super akcia. Sloveským deťom sa veľmi páčilo. Myslím, že spolu s českými kolegami sme urobili veľký kus práce. Ďakujeme za možnosť zčastniť sa. Milada Kristínová.

Petr Chaluš řekl(a)...

Tento projekt se nám hodně líbil, protože jsme se seznámili s novými kamarády. Stalo nás to hodně práce, ale stálo to za to. Výsledek byl dobrý a moc nás potěšil. Nejzajímavější byly kuželky a nocování ve škole. Byla to veliká zábava. Ráno jsme se však probudili a byli jsme celí rozlámaní. Ráno nás čekala hygiena a vydatná snídaně. Zanedlouho jsme se odebrali na počítače a začali jsme tohle to psát. Pak se odebereme zpátky do učebny přírodopisu a budeme nadále pokračovat.

Včerejší den byl vydařený.Přijeli za námi naši slovenští kamarádi.Společně jsme zpracovávali projekt eTwinningu.Při práci jsme se všichni zkamarádili a zažili spoustu legrace.Na večer jsme se vydali na kuželky, byl to trapas, skoro nikomu to nešlo.Večerka byla v jedenáct hodin, ale všichni usnuli až kolem třetí.
Ráno bylo šílené. Kruhy pod očima, ospalé výrazy, zívání se rozléhalo celou třídou. Všichni měli krizi.

Tento projekt se nám všem moc líbil, protože to byla zábava. Bylo to určitě lepší než chodit do školy. Poznali jsme mnoho nových kamarádů.Stálo nás to hodně práce, ale stálo to za to.
Výsledek byl dobrý a moc nás potěšilo. Nejzajímavější byly kuželky a nocování ve škole.
Bohužel jsme se moc nevyspali, protože nekteří jedinci chrápali a mluvili ze spaní.
Ráno jsme si dali dobrou snídani a zahájily další den. Dnes musíme vše uklidit a vrátit do pořádku. Těšíme se na další podobný projekt.

Projekt etwinning se nám líbí. Seznámili jsme se spoustou nových lidí. Byla to zábava. Vůbec jsme se nenudili. Ve skupinkách jsme psali příběh o Žlutém a Modrém panáčkovi. Poté jsme šli na kuželky. Moc nám to nešlo, ale byla sranda. Nejlepší příběh jsme zpracovali a dali jsme ho na stránky etwinnignu. Ve škole jsme i přespali. Ráno jsme pokračovali na projektu a uklízeli.

Projekt etwinning se nám líbí. Seznámili jsme se spoustou nových lidí. Byla to zábava. Vůbec jsme se nenudili. Ve skupinkách jsme psali příběh o Žlutém a Modrém panáčkovi. Bylo to zajímavé.Poté jsme šli na kuželky. Bylo to dost zajímavé. Nejlepší příběh jsme zpracovali a dali jsme ho na stránky etwinnignu. Ve škole jsme i přespali. Ráno jsme pokračovali na projektu a uklízeli.

Tento projekt se nám velmi líbil. Poznali jsme nové přátele. Užili jsme si spoustu zábavy.
Sice nás to stálo hodně práce, ale stálo to za to. Výsledek byl nad naše očekávání. Dobrý nápad byl jít si zahrát kuželky. I nocování ve škole bylo skvělé. V noci jsme nemohli dlouho usnout. Jídlo bylo taky dobré. Doufáme, že se budeme potkávat i nadále.

Podle nás se tento projekt velice vydařil. Byla tu zábava a užili jsme si to. Poznali jsme mnoho nových lidí. Kuželky nám spestřili program. Přespání ve škole byl dobrý nápad, ale byla tu velmi tvrdá podlaha. Velmi dlouho jsme nemohli usnou a něčí budík nás probudil v 6 hodin.
Celkově to byla velmi vydařená akce.

Během tohoto projektu jsme se seznámili s novými lidmi. Měli jsme hodně práce a zábava také nechyběla. Spolupráce mezi námi byla dobrá. Vyrobili jsme mnoho projektů, které jsou podařené a pěkné. Po obtížné práci jsme si odpočinuli na bowlingu. Byla tam zábava a sranda. Při návratu jsme opět pokračovali v příběhu Žlutého a Modrého panáčka. Projekt se nám podařil ukončit s dobrou náladou a s mnoha úspěchy. Konec maratónu skončil tím, že jsme se rozloučili a doufali, že se někdy zase potkáme.


První den jsme se všichni setkali a seznámili. Potom jsme začali pracovat na
našem projektu eTwinning. Později jsme se vydali s našemi kamarády na kuželky, kde jsme si užili velkou zábavu. Po velkém turnaji jsme se vrátili zpět, a následovala večeře. Poté jsme pokračovali v naší práci na počítačích. Tento program byl do 22hod. Ve 23hod. ve škole nastala tma. Noc byla velmi dlouhá. Ranní
vstávání pro nás bylo těžké.

Na projekte etwinning to byla fakt sranda a navázali nové přátelstva . Sou to super lidé, projekt s nimi byl velmi zajímavý a dobry. Na projekte se mi líbilo, že jsme dělali kolektivní práci, že jsme si užili bowling a naopak nejméně se nám líbilo -bylo to všecko super. Bowling byl velice skvělí, i když jsme nevyhráli, bylo to velice zajímavé a bavilo nás to. Ješte se nám líbilo, že v noci jsme spali v spacákách a v noci byla sranda. Bili velmi nepohodlné. Šli jsme spát o 1:00 a vstali jsme o 6:00, bilo to super. Když jsme se obudili měli jsme snídani . pak šli na počítače a dívali jsme se na naše projekty.

Jak pracovat s ...