Mapa zúčastněných škol

Mapa zúčastněných škol

O maratónu ...

U příležitosti týdnů s eTwinningem , které slaví celá Evropa, iniciovala ve dnech 20.-24.10.2008 česká Národní agentura pro eTwinning akci s názvem „eTwinningový maratón“.
V rámci maratónu vznikal štafetový příběh modrého a žlutého panáčka z loga eTwinning, kteří fiktivně cestovali po Česku a poznávali města, ve kterých se eTwinningové projekty vytvářejí. Kapitoly a fotografie z putování pak každá škola vkládala na internetovou stránku, která byla pro tuto akci připravena.

Úkolem každého zúčastněného týmu bylo vytvořit tedy část příběhu oputování a společně s fotografiemi z návštevy panáčků vložit text na tento blog.
Kromě stěžejní tvorby příběhu, připravili učitelé pro své žáky další aktivity, kterými chtěli namotivovat děti do práce na projektu a přiblížit jim Evropu a ICT nástroje, pomocí kterých v rámci projektů komunikují se svými partnery.


Cíle maratónu:
1. dobrý eTwinningový start do nového roku
2. pobavit se s eTwinningem
3. pomoci vytvořit si eTwinningové týmy na školách
4. vytvořit komunitu českých škol
5. naučit užívat blogy a jiné nástroje
6. nainspiruovat a namotivovat do projektové práce ve školním roce 2008/2009

Legenda o Modrém a Žlutém

Nebylo to tak dávno, ale dost dávno na to, aby z panáččího novorozeněte vyrostl dospělý panáček. Tak tenkrát se v Bruselu narodil panáček. A ne jeden, dva byli. Jeden žlutý a druhý modrý. Od mala strašně rádi cestovali a seznamovali se s cizími lidmi. Proto se také museli učit cizí jazyky, aby se všemi těmi lidmi domluvili. A protože se jim to tak líbilo, rozhodli se, že budou cestovat po Evropě a říkat všem žákům a studentům ve školách, aby se také učili jazyky a seznamovali se navzájem. Všude kam přijeli, si našli skupinku lidí, kteří jim slíbili, že v tom budou jejich novým kamarádům pomáhat. A tak vznikla Národní podpůrná střediska. Na své pouti zabloudili panáčkové i do České republiky. Slyšeli totiž, že jsou tu strašně fajn mladí lidé a že se chtějí moc přátelit s kamarády s ostatních zemí v Evropě. Přijeli právě včera a hned se pustili do pouti po naší zemi. A která místa že vlastně navštívili?

pátek 24. října 2008

V Kralupech nad Vltavou







SLADKÝ NÁVRAT MODRÉHO A ŽLUTÉHO PANÁČKA DO ŠKOLY GENERÁLA KLAPÁLKA V KRALUPECH NAD VLTAVOU

Po mnichovickém maratonu začala Modrého a Žlutého honit mlsná. „Já bych si dal medovník“, říká Žlutý. „ A proč ne Big Mac?“ odpověděl Modrý. Vzpomněli si, že včera při svém putování našli v Kralupech spoustu cukráren. Rozhodli se tam tedy vrátit. Při hledání cukrárny narazili na velkou budovu v novém kabátě (po rekonstrukci)! „ Podívej, dole se fotí nějaké děti“. Povídá Žlutý. „ Pojďte za námi“. Pozvaly je děti ze 7.A. Panáčkové vstoupili do školy a byli velice překvapeni laskavostí žáků místní školy. Ta škola se jmenovala ZŠ Generála Klapálka. Děti prosily Žlutého a Modrého, jestli si nechtějí zasportovat na jejich školním hřišti. Panáčci to uvítali, po těch zdlouhavých cestách si mohli konečně pořádně zasportovat.
Po hodině tělocviku je celou budovou provedly děti ze školy. Panáčci byli uchváceni interiérem. Po prohlídce školy opět dostali chuť na sladké a vydali se do cukrárny, která se jmenuje „Sladké mámení“ .Tam si dali kakao a pár dortíků. Po chvilince, co si pochutnali je napadlo jet se podívat do Prahy, ale nevěděli, kdo je může celou Prahou provést .Chtěli si prohlédnout všechny nejvýznamnější památky. Napadlo je, že je mohou provést nějací šikovní studenti.

Žádné komentáře:

Jak pracovat s ...