Mapa zúčastněných škol

Mapa zúčastněných škol

O maratónu ...

U příležitosti týdnů s eTwinningem , které slaví celá Evropa, iniciovala ve dnech 20.-24.10.2008 česká Národní agentura pro eTwinning akci s názvem „eTwinningový maratón“.
V rámci maratónu vznikal štafetový příběh modrého a žlutého panáčka z loga eTwinning, kteří fiktivně cestovali po Česku a poznávali města, ve kterých se eTwinningové projekty vytvářejí. Kapitoly a fotografie z putování pak každá škola vkládala na internetovou stránku, která byla pro tuto akci připravena.

Úkolem každého zúčastněného týmu bylo vytvořit tedy část příběhu oputování a společně s fotografiemi z návštevy panáčků vložit text na tento blog.
Kromě stěžejní tvorby příběhu, připravili učitelé pro své žáky další aktivity, kterými chtěli namotivovat děti do práce na projektu a přiblížit jim Evropu a ICT nástroje, pomocí kterých v rámci projektů komunikují se svými partnery.


Cíle maratónu:
1. dobrý eTwinningový start do nového roku
2. pobavit se s eTwinningem
3. pomoci vytvořit si eTwinningové týmy na školách
4. vytvořit komunitu českých škol
5. naučit užívat blogy a jiné nástroje
6. nainspiruovat a namotivovat do projektové práce ve školním roce 2008/2009

Legenda o Modrém a Žlutém

Nebylo to tak dávno, ale dost dávno na to, aby z panáččího novorozeněte vyrostl dospělý panáček. Tak tenkrát se v Bruselu narodil panáček. A ne jeden, dva byli. Jeden žlutý a druhý modrý. Od mala strašně rádi cestovali a seznamovali se s cizími lidmi. Proto se také museli učit cizí jazyky, aby se všemi těmi lidmi domluvili. A protože se jim to tak líbilo, rozhodli se, že budou cestovat po Evropě a říkat všem žákům a studentům ve školách, aby se také učili jazyky a seznamovali se navzájem. Všude kam přijeli, si našli skupinku lidí, kteří jim slíbili, že v tom budou jejich novým kamarádům pomáhat. A tak vznikla Národní podpůrná střediska. Na své pouti zabloudili panáčkové i do České republiky. Slyšeli totiž, že jsou tu strašně fajn mladí lidé a že se chtějí moc přátelit s kamarády s ostatních zemí v Evropě. Přijeli právě včera a hned se pustili do pouti po naší zemi. A která místa že vlastně navštívili?

středa 22. října 2008

Část 15 - Návštěva v Lounech



Žlutý se vyplazil ven a prohlíží se: „ Kamaráde, to jsem teda dopadl. Nejspíš máme po cestování. Se mnou to je bledý, nemám nohy. Co ty?“ „ Já nemůžu ven. Pomoz mi!“ „Tak mi podej ruku, vytáhnu tě.“ Protože mechanika vydávala podivné zvuky, Žlutý s Modrým se schovali. Najednou uslyšeli dupot přibíhajícího člověka.“ Co to dělá?“ A Žlutý s Modrým sledují, jak člověk rozebírá mechaniku. Využili chvilky nepozornosti muže, když vyhazoval zbytky jejich těl a vlezli do počítače. Tam se Žlutý a Modrý dostali do programu Malování, kde si pečlivě dokreslili zbytek tělíčka. Hráli si na ploše, až se dostali do programu Internet Explorer. Tam narazili na domovskou stránku eTwinningu, kde našli TwinSpace a odeslali se do Loun. Tam se zrovna eTwinningový nadšenci ZŠ J. A. Komenského sešli v počítačové učebně. Měli za úkol zdokumentovat památky svého města. Žlutý s Modrým rádi přijali jejich pozvání a putovali městem s dětmi. „Podívejte se, co jsme v Lounech viděli.“





Jéééééééééé, už je moc hodin. Modrý a Žlutý se s námi museli rozloučit, aby stihli autobus do Prahy a tam Student Agency. Že nevíte, kam jedou? No přece do Brna a odtud už je to jen kousek do Hustopečí. Snad někde nezapomenou batoh plný pozdravů, který jsme jim přibalili.


Začal se náš den,
a my jsme šli ven.
Šel s námi žlutý a modrý,
připojil se každý.
Vzali jsme naše foťáky
a vyrazili s mladšími žáky.
Práce to byla společná.
Úča? Ta byla vděčná.
Mluvili jsme s lidma
a bylo to príma.
Každý se s námi smál
a náš příběh jde dál…








Jak to bylo u nás v Lounech ...

2 komentáře:

terezw řekl(a)...

miluju photostory!povedené!!!:-)

kka řekl(a)...

dobre video velmi sa mi pacilo

Jak pracovat s ...